Reka koja protiče ovim kompleksom deli ga na dve celine, na američki i srpski deo, tako da “El Paso City” predstavlja i mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom.

“El Paso City” ima šatore, karavane, hotel i brvnare u kojima može da ugosti oko 100 gostiju. Od dodatnih sadržaja grad ima restoran, kafe poslastičarnicu, muzej starih predmeta, teretanu…

KAUBOJSKI GRAD

U kaubojskom gradu možete videti verodostojne repilike salona, banke, pošte, berbernice, kancelarije za šerifa, čak i repliku zatvora - baš kao u vestern filmovima. Pored restorana, tu je muzej sa postavkom starog oružja, mlin, bilijar sala, vetrenjača i drugi detalji karakteristični za divlji zapad. 

Iza kaubojskog grada smešteno je naselje “Karavani pored reke”, sa osam interesantnih karavana u kojima se možete udobno smestiti i prespavati. Karavani su nazvani po poznatim glumcima iz vestern filmova (DŽon Vejn, Gari Kuper…).

INDIJANSKO SELO

Selo je dobilo naziv u čast najpoznatijeg indijanskog poglavice Bika koji sedi. Šest oslikanih šatora okružuju prostor oko platoa za logorsku vatru. Pored vizuelnog uživanja, u ovim šatorima se može prespavati.